Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Achtereekte verruilt ijs voor asfalt: "Ontwikkelen tot profrenner"

Carlijn Achtereekte
Carlijn Achtereekte Foto: © Orange Pictures

Olympisch goud winnaar Carlijn Achtereekte stapt over van het schaatsen naar het wielrennen. De schaatsster heeft een contract getekend bij de wielerploeg van Jumbo-Visma. De afgelopen vijf jaar schaatste ze voor dezelfde ploeg.

Achtereekte had een aflopend contract en vond het mooi geweest op de schaatsbaan, meldt De Telegraaf. Ze was echter nog niet klaar met de topsport. Sportief directeur Merijn Zeeman hielp haar met een overgang naar de wielertak. “Ik heb diep in mijn hart altijd een passie voor wielrennen gehad”, zegt Achtereekte. "Ik dacht stiekem weleens: waarom ga ik dat eigenlijk niet doen? Maar ja, het schaatsen ging goed en daar lag mijn focus. Nu krijg ik alsnog de kans om me te ontwikkelen tot profrenner en daar ben ik heel dankbaar voor.”

Esra Tromp, manager van de wielerformatie, verwacht veel van Achtereekte: “Met Carlijns fitheid zit het wel goed, dat hebben de waardes laten zien. De grootste uitdaging schuilt in het spelen van het spel op de fiets. Het leren positioneren, het kunnen inschatten van kansen, assertief rijden. Daar hebben we de komende periode veel aandacht voor.”

Lees meer:
0 reacties