Alistair Overeem twaalf maanden geschorst na dopingovertreding

Alistair Overeem
Alistair Overeem Foto: © Pro Shots

Alistair Overeem is door Glory voor twaalf maanden geschorst vanwege een dopingovertreding. Ook is hij uit de zwaargewicht-ranking verwijderd en is zijn zege op Badr Hari veranderd in een 'no contest'.

"Alistair Overeem is verwijderd uit de ranglijst en zijn gevecht tegen Badr Hari wordt als een ’no contest’ bestempeld vanwege een overtreding van de antidopingregels van Glory", laat een woordvoerder van de kickboksorganisatie weten aan De Telegraaf. Overeem leverde na het gevecht met Hari een positieve plas in. Daardoor moet hij nu ook een gedeelte van zijn gage inleveren.

De 42-jarige vechtsporter lag na zijn zege op Hari op pole position voor een titelgevecht tegen Rico Verhoeven, maar dat lijkt nu niet meer door te gaan. Wel zou Overeem in december mee kunnen doen aan de Glory World Grand Prix, omdat zijn schorsing geldt vanaf 8 oktober 2022. Door zijn schorsing mag hij niet in Nederland vechten, maar Overeem is wel vrij om elders in actie te komen. Mogelijk gaat hij binnenkort de kooi in voor KSW, de Poolse MMA-organisatie.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties