Alonso verbaasd: "Niemand had Verstappen vandaag op P15 verwacht"

Fernando Alonso
Fernando Alonso Foto: © Pro Shots

Fernando Alonso merkte tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Saoedi-Arabië op dat Red Bull Racing voor iedereen te snel was. Max Verstappen viel uit in Q2 vanwege een gebroken aandrijfas, maar Sergio Pérez wist een heel goede run te maken in Q3 en behaalde de poleposition.

"Op pure racepace is Red Bull te snel. We moeten ons concentreren op de teams achter ons. Ferrari zal sterk zijn, Mercedes is ook sterk, en Alpine eveneens", aldus de Aston Martin-coureur. "Ik denk dus dat onze race achter ons ligt. Max (Verstappen, red.) kon de kwalificatie niet afmaken vanwege een mechanisch probleem, dus we zullen zeker onze kansen pakken."

Hoewel Alonso de kansen om met Red Bull te strijden niet hoog inschat, blijft de tweevoudig wereldkampioen positief. "Formule 1 is geen exacte wetenschap", zegt Alonso. "Alles kan gebeuren en niemand had Verstappen vandaag op P15 verwacht. Maar die dingen kunnen gebeuren."

"Het is vooral belangrijk om punten te scoren. We starten met beide auto's in de top vijf, dus we blijven punten binnenhalen voor het constructeurskampioenschap. Dat is het doel van Aston Martin", legt de Spanjaard uit. Hoe dan ook verwacht Alonso een spannende race. "Het zal dicht bij elkaar zitten. En dan zullen de kleine details de race gaan bepalen, zoals de start en het managen van de banden", aldus Alonso bij de persconferentie.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties