Amy Pieters zit in rolstoel: "Ze moest eerst zelf leren ademen"

Amy Pieters in 2019 tijdens een Gala
Amy Pieters in 2019 tijdens een Gala Foto: © Pro Shots

Peter Pieters is blij dat zijn dochter Amy Pieters langzaam weer op de weg terug is na haar zware val op 23 december. Amy verloor haar bewustzijn na een heftig incident tijdens een trainingskamp in Spanje.

Op dit moment zit ze nog in een rolstoel. "Er is mondjesmaat progressie", laat vader Peter weten op de website van NOS. "Ze revalideert in Dordrecht, maar in de weekenden is ze nu thuis. Ze komen haar vrijdag brengen en wij brengen haar zondagavond weer terug. Dat is nu heel fijn. En dat is ook goed voor haar, dat merk je wel", constateert hij.

Amy lag bijna drie maanden in coma, tot halverwege de maand maart. "Ze werd wakker op een heel laag niveau", aldus Peter. "Er kwam heel weinig reactie uit haar. Heel langzaam is dat de laatste maanden verbeterd. Ze moest eerst zelf leren ademen, vervolgens moest ze leren eten en nu eet ze eigenlijk al volledig met ons mee. De volgende stap is dat ze zelf leert praten."

"Ook de behandelend artsen zien vooruitgang", vervolgt hij. "Ze begrijpt steeds meer als je iets vraagt. Dan knikt ze ja of nee. Je merkt ook steeds meer dat ze haar eigen wil weer heeft. Dat ze af en toe nee zegt. Wil je eten? Nee. Maar ondanks alles is ze vrij optimistisch, vrij vrolijk in de omgang. We hopen dat ze snel naar Woerden kan, daar is een revalidatiecentrum (Daan Theeuwes Centrum, red.) voor jongere mensen. Daar kan het echt snel gaan, dan is er vier uur per dag aandacht, ook om alles tegelijk te leren. Lopen, praten."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties