Andries Noppert opgehemeld: "Biedingen beginnen vanaf 20 miljoen"

Andries Noppert in Oranje
Andries Noppert in Oranje Foto: © Pro Shots

Pieter Zwart is één van de hoofdredacteuren van het populaire blad Voetbal International. Op het YouTube-kanaal van Voetbal International blikt hij met Matthijs Vegter uitgebreid terug op Andries Noppert zijn debuut bij Oranje en de transferwaarde van de Heerenveen-doelman.

Pieter Zwart is één van de hoofdredacteuren van Voetbal International. Op het YouTube-kanaal van Voetbal International blikt hij met Matthijs Vegter uitgebreid terug op Andries Noppert zijn debuut in het Nederlands Elftal en de huidige waarde van de Heerenveen-doelman.

Terwijl heel Nederland geniet van de lange verschijning onder de lat van het Nederlands Elftal komt behalve een evaluatie ook de vraag naar voren waar hoeveel Noppert nou eigenlijk waard is op dit moment.

De journalist neemt Van Gaal overigens in bescherming met de keuze van Noppert, die niet door iedereen werd begrepen. "Louis van Gaal is maar met een reden in Qatar, en dat is wereldkampioen worden. Denken mensen nou echt omdat ie leuk wil overkomen dat ie een keeper gaat opstellen waarmee hij niet de meeste kans heeft om te winnen? Nee, hij is er blijkbaar van overtuigd dat Noppert de keeper is waarmee hij de grootste kans heeft om wereldkampioen te worden. En we hebben het gezien tegen Senegal, dus nog niet eens zo gek als we gedacht hebben", vertelt Zwart.

Over waarde valt altijd te discussiëren. Zwart heeft er wel een mening over: "Na het WK kan je wel de hoofdprijs pakken. Maar denk je dat er nu al faxen binnenkomen, zou kunnen? In zo'n wedstrijd (als tegen Senegal) is hij 20 miljoen waard, dus nog een paar van die wedstrijden keepen! Die markt is natuurlijk knettergek, laten we zeggen biedingen beginnen vanaf 20 miljoen. En laat ze maar tegen elkaar opbieden", besluit Zwart.

Het Nederlands Elftal komt aankomende vrijdag weer in actie. Dan neemt de ploeg van Louis van Gaal het op tegen Ecuador. Het duel begint om 17.00 uur Nederlandse tijd.

Lees meer:
0 reacties