Aston Martin was manipulatief bezig tegen Stroll: "Heel erg oppassen"

Lance Stroll
Lance Stroll Foto: © Orange Pictures

Lance Stroll stapte met vier botbreuken in F1-auto. De coureur van Aston Martin viel tijdens een training van zijn fiets en kwam er zwaargehavend vanaf. Toch liet hij zich er niet door belemmeren en stapte in zijn bolide.

Teambaas van Aston Martin Mike Krack moest even nadenken toen het hem gevraagd werd, zo laat Marijn Abbenhuijs weten in de podcast AD pitstop. Toch werd Stroll in de auto gezet om te gaan racen, niet geheel zonder risico.

Gedragsbioloog Patrick van Veen is dan ook niet te spreken over de handelswijze van Aston Martin en spreekt van manipulatief gedrag, zo laat hij weten: "Het is misleidend gedrag. Ik snap het vanuit de concurrentie-gedachte, maar waar je heel erg voor moet oppassen, is dat dit standaardgedrag wordt in meerdere groepen, in de maatschappij. Je moet voorzichtig zijn met het heroïsch maken van wat eigenlijk een zwakte is. Dat kan verkeerde gevolgen hebben”, besluit hij.

Ondanks zijn heftige ongeluk stapte Stroll, dertien dagen en een operatie later in een Formule 1-auto om nog twee dagen later 8 WK-punten te pakken.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties