Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Australië wint World Cup of Darts: "Dacht de hele tijd aan hem"

Simon Whitlock
Simon Whitlock Foto: © Pro Shots

Australië heeft zondag verrassend de World Cup of Darts gewonnen. In het Duitse Frankfurt versloeg Australië in de finale titelfavoriet Wales. Simon Whitlock en Damon Heta droegen na afloop de zege op aan Kyle Anderson.

Anderson, eveneens een Australische darter, overleed in augustus vorig jaar in zijn slaap na een hartaanval. Hij was een goede vriend van Whitlock, met wie hij in het verleden ook uitkwam op de World Cup of Darts. "Kyle was echt een topper", zei Whitlock voor de camera van de PDC. "Het was een goede jongen en bovendien een geweldige darter."

"Ik dacht de hele tijd aan hem. Ik mis hem nog altijd", aldus Whitlock, die nu dus samenspeelde met Heta. Die kreeg extra motivatie door te denken aan Anderson. "Dit gaf ons kracht, mede dankzij hem hebben wij deze prijs binnen kunnen slepen. Deze overwinning is voor Kyle en voor heel Australië." Voor het eerst in de geschiedenis won een land van buiten Europa de World Cup of Darts.

Nederland werd in de halve finale uitgeschakeld door Wales. Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode vormden het Nederlandse team door de afwezigheid van Michael van Gerwen, die geopereerd is aan zijn pols. Names Wales gaven Gerwyn Price en Jonny Clayton acte de présence.

Lees meer:
0 reacties