Badr Hari treft Overeem: "Ik denk nog niet eens bijna na over stoppen"

Badr Hari
Badr Hari Foto: © Pro Shots

Tijdens Collision 4 op 8 oktober staan Badr Hari en Alistair Overeem tegenover elkaar in de ring. Overeem maakt daar zijn debuut voor Glory en treft voor de derde keer Badr Hari als tegenstander in de ring.

Beide heren wonnen elk één van de vorige onderlinge gevechten. Volgens Overeem wordt dit een hele ander wedstrijd, zo verklaart hij in Het Algemeen Dagblad. "Hij zit in een do or die-situatie. Sinds onze laatste ontmoeting ben ik een hele andere vechter. Als ik naar onze vechtstijlen kijk, dan kan het weleens vuurwerk worden.”

Badr Hari heeft al tijden geen partij meer gewonnen maar wil nog niet praten over een einde van zijn vechtersloopbaan. "Het leven gaat niet alleen om winst. Het gaat erom hoe je jezelf herstelt van tegenslagen. Ik vind de sport nog steeds heel leuk en voel me goed. Ik denk nog niet eens bijna na over stoppen."

Badr kijkt met een positief gevoel terug naar de vorige keer dat hij Overeem trof. "Dat gevecht was een van de hoogtepunten uit mijn carrière. Het was een legendarisch gevecht. Ik dacht dat hij niet heel goed was, maar hij verraste ons enorm. Hij kwam binnen als een tornado. Nu is het anders, we weten wat hij kan, maar hij heeft al lang niet meer gevochten en zonder ritme is deze sport heel lastig.”

De in Amerika wonende Overeem kijkt er erg naar uit om weer in Nederalnd te vechten. "Het voelt als thuiskomen. Dat motiveert me, vechten voor thuisfans. Ik woon al lang in het buitenland, maar Nederland is mijn thuis. Ik zal topfit zijn.”

Lees meer:
0 reacties