Bas Tietema bijt van zich af: "Plaats ons niet in een hokje"

Bas Tietema
Bas Tietema Foto: © Orange Pictures

Bas Tietema is sinds kort eigenaar van een professionele wielerploeg. Toch krijgt hij zijn 'Youtube-imago' moeilijk van zich af geschud. Velen twijfelen nog steeds aan zijn intenties.

Dat geeft hij aan in De Stentor. "Na ons persbericht werd ik gebeld door landelijke media en dan is de eerste vraag of dit niet één grote grap is. Moet ik mezelf verdedigen? Ik snap de vraag, maar je hoeft ons niet in een hokje te plaatsen. Net als de vraag of ik YouTuber of wielrenner ben. Joh, ik ben eigenaar van een professionele wielerploeg, zelf wielrenner bij een team waar media belangrijk is. Ik vlog niet de hele dag, monteerde nog nooit een video. Daar zijn anderen voor."

Tietema zet zich volledig in voor dit project. "Anders kom je niet zover. We zijn relatief jong, zeker als ploegeigenaren. Maar het is geen speeltuin. Dit is een droom waar we jarenlang alles voor gaven. We winnen al wedstrijden, hebben ervaren stafleden, met Hugo Haak en Rob Harmeling. Als je dit niet serieus aanpakt, is het gedoemd te mislukken."

Lees meer:
0 reacties