Baseballomroeper na 20 jaar ontslagen na ongelukkige verspreking

Een actiebeeld bij het baseball
Een actiebeeld bij het baseball Foto: © Pro Shots

Na twintig jaar komt er een eind aan de tijd van omroeper Glen Kuiper bij NBC Sports California. De reden? Een ongelukkige verspreking met het N-woord.

Jarenlang was Kuiper het vaste gezicht als het ging over de Oakland Athletics in de Amerikaanse Major League Baseball (MLB). De samenwerking is nu gestopt. "Na een intern onderzoek heeft NBC Sports besloten de relatie met Glen Kuiper met onmiddellijke ingang te beëindigen. We danken Glen voor zijn jarenlange inzet voor Bay Area honkbal", luidde het statement van NBC Sports California.

Tijdens het voorprogramma van de wedstrijd tussen Oakland A’s en Kansas City Royals ging het mis voor Kuiper. Hij had het over het Negro Leagues Museum, maar versprak zich. 'Nigger Leagues Museum', kwam er uit de mond van Kuiper. Hij was zich eerst niet bewust van de fout, maar werd er later op attent gemaakt en maakte excuses.

"Een beetje eerder zei ik iets dat er niet helemaal uitkwam zoals ik wilde. Ik verontschuldig me als het anders klonk dan ik wilde", reageerde Kuiper. NBC Sports California schorste hem toch. Via een statement heeft de omroeper inmiddels gereageerd op zijn ontslag: "Het was een vreselijke maar eerlijke verspreking. Alstublieft, weet dat racisme geen deel van mij uitmaakt."

"Dat is nooit geweest en zal nooit zo zijn. Ik ben een eerlijke, zorgzame, vriendelijke, eerbare, respectvolle echtgenoot en vader die nooit een minachtend woord zou spreken over iemand. Ik wou dat de Oakland A’s en NBC Sports rekening hadden gehouden met mijn 20-jarige carrière, mijn solide reputatie, integriteit en karakter, maar in dit huidige klimaat zijn eigenschappen als integriteit en karakter van geen tel. Ik zal het altijd moeilijk kunnen begrijpen dat één fout in een 20-jarige omroepcarrière reden is voor een ontslag", schrijft Kuiper.

Lees meer:
0 reacties