Bauke Mollema aangevallen: "Hebben het vaker gemunt op mensen"

Bauke Mollema
Bauke Mollema Foto: © Pro Shots

Bauke Mollema is tijdens een trainingsrit aangevallen door een Australische ekster. De Nederlandse wielrenner doet in het Australische Wollongong mee aan de wereldkampioenschappen.

Mollema filmde de aanval van de ekster zelf en plaatste de beelden op social media. De organisatie van de WK wielrennen waarschuwde de deelnemers al voor de agressieve vogels, die met name in september hun broedgebied beschermen.

"Eksters kunnen behoorlijk territoriaal zijn, zeker als er veel gebeurt in het gebied dat zij als hun terrein beschouwen", vertelde Paul Partland van het lokale dierenziekenhuis aan radiostation Wave FM. "De vogels hebben het vaak gemunt op mensen die alleen zijn en ook op mensen die zich heel snel voortbewegen." Mollema reed de individuele tijdrit al en start zondag in de wegwedstrijd.

Steven Berghuis

Napoli - Ajax

Ajax speelt dinsdagavond de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Napoli. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van de Amsterdammers. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties