Belgische baanwielrenners: "Liever vierde dan naast de Nederlanders"

Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik
Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik Foto: © Orange Pictures

Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip leverden dinsdagavond een indrukwekkende prestatie bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen. De twee Nederlanders pakten goud op de koppelkoers, wat een stunt van jewelste is op het immer sterk bezette olympisch onderdeel.

Havik en Van Schip bleven de concurrentie uit Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland én België. Voor de Belgen Robbe Ghys en Lindsay De Vylder was dat een mokerslag. "We rijden de perfecte koers, met af en toe een minder moment, maar we pakten wel genoeg punten. Op het einde laten we ons gewoon flikken door de Nederlanders...", laat Ghys zijn emoties even de vrije loop bij Sporza.

"Ze flikken ons door ons te kloppen in ons eigen spel, door hard te rijden op het juiste moment. Al blijft het duo ook wel acrobaten die een stunt op het randje niet schuwen", legt Ghys uit, die tijdens het interview hoort dat België niet op het podium is geëindigd. "Uiteindelijk zijn we tweede, derde, nee ... Vierde? Dat valt ook nog eens heel hard tegen. Dat doet pijn. Het overvalt me nu nog harder. Op een WK telt maar een plaats, dan word ik nog liever vierde dan naast de Nederlanders te gaan staan op het podium."

Lees meer:
0 reacties