Belgische darters negeren elkaar compleet: "Is nog nooit gebeurd"

Dimitri van den Bergh
Dimitri van den Bergh Foto: © Orange Pictures

De World Cup of Darts is donderdag begonnen. België kende in de eerste ronde weinig moeite met Finland (4-0), maar van euforie na afloop was geen sprake. Ploeggenoten Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts gunden elkaar geen blik waardig en feliciteerden elkaar niet met de zege.

Van den Berg was zich van geen kwaad bewust. "Hoe bedoel je? We staan er om ons werk te doen, ieder zijn eigen mening toch?", reageert de darter voor de camera van Viaplay. "Hij doet zijn ding en ik doe mijn ding. We moeten gewoon ons ding doen om het einddoel te halen en dat hebben we gedaan."

Ook Huybrechts wilde er niet veel over kwijt. "Gênant? We hebben gewonnen, gewoon 4-0 gewonnen. Je moet elkaar niet steeds constant in de armen vliegen. Je moet gewoon een wedstrijd winnen en dat is wat we gedaan hebben. Of dit is hoe we dit toernooi gaan spelen? We zullen zien, het is pas dag één."

De twee Belgische darters, die een koppel vormen op het toernooi in Frankfurt, kwamen vrijdag met een statement. "Naar aanleiding van gisteravond we hebben met elkaar om de tafel gezeten om onze issues te bespreken. Hoewel die er nog steeds zijn en ook nog verder opgelost moeten worden zijn we allebei volledig gefocust om België, onszelfs en onze families zo goed zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Te beginnen met de wedstrijd van vanavond tegen China."

Lees meer:
0 reacties