Bijen was te klein voor topsport, maar zette door: "Ik was geen Messi"

Koen Bijen
Koen Bijen Foto: © Pro Shots

Koen Bijen droomde van een profcarrière als voetballer bij Excelsior, maar bleek te klein. Als hockeyer kreeg hij dezelfde boodschap, maar hij zette door. Vanaf morgen is Bijen te bewonderen op het WK hockey in India.

"In de zomer van 2010 werd ik ineens weggestuurd", vertelt Bijen over zijn vertrek bij Excelsior. "Ze vonden me te klein en fysiek niet sterk genoeg. Ik zei: 'Lionel Messi en Wesley Sneijder zijn ook niet echt groot, toch?' Nee, maar dat was ik niet, hoorde ik. Nee, dat klopt, maar klein zijn kan ook een kracht zijn. Ze waren het bij Excelsior onderling ook niet eens. Ik was er best kapot van en dacht: als het zo moet in het voetbal, ga ik wat anders doen."

Zijn nieuwe sport werd hockey, mede door zijn moeder en zussen: "Ik ging op zondagen altijd al wel mee, maar wel met een voetbal in mijn hand. Als de hockeyvelden vol waren, pakte ik een stick en ging ik meepielen. Ik kon het nog niet goed, maar linksachter was ik met mijn inzicht vanuit het voetbal wel van waarde."

Bijen promoveerde met HDM naar de hoofdklasse, maar werd hij te klein bevonden. Vervolgens maakte Bijen de overstap naar Klein Zwitserland, waarna een paar jaren Den Bosch volgde. Inmiddels speelde Bijen zelfs al achttien interlands voor Oranje en komt hij vanaf morgen dus in actie op het WK, waar Oranje een outsider is.

"Als we onze topvorm kunnen bereiken, zijn we een outsider", vertelt Bijen tegen het Algemeen Dagblad. De ploeg is lekker jong en leergierig. We zijn vrienden van elkaar, als je maatje gepakt wordt, kom je voor hem op. Delmée heeft een hecht team gekneed, met een open cultuur waarin iedereen zichzelf mag zijn."

Feyenoord, PSV, Ajax

PSV, Feyenoord of Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Lastige wedstrijden voor de traditionele top 3 in de Eredivisie dit weekend. PSV treedt zaterdagmiddag in eigen huis aan tegen Go Ahead Eagles. Feyenoord en Ajax komen op zondag in actie en spelen uitwedstrijden bij FC Twente en Excelsior. Wie wordt de grote winnaar van dit weekend?

Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van PSV, Feyenoord of Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties