Femke Bol door prestaties overal herkent: "Het is ongekend"

Femke Bol
Femke Bol Foto: © Orange Pictures

Het zijn bijzonder tijden voor Femke Bol. De Olympisch Atleet brak eerder dit jaar een wereldrecord in Apeldoorn en geeft aan waar haar focus nu specifiek ligt in gesprek met De Telegraaf.

"Ik focus echt op horden dit seizoen", legt Bol uit over haar inspanningen op de 400 meter vlak. "Ik heb iets te veel hordentrainingen gedaan om aan te voelen hoe hier de eerste 200 meter moesten gaan. En daarom ging het eerste deel hier iets te sloom. Verder ben ik ook maar een mens en kan ik de hoge verwachtingen niet altijd waarmaken. Ik loop mijn beste tijden als het de hele race net niet lekker aanvoelt. Dit voelde iets te lekker aan. Maar ik vond het supergaaf om hier in een vol stadion te lopen. Echt, het publiek gaf me een boost om die laatste 100 meter nog alles te geven. Ik ben echt tevreden: 50,11 is nog altijd mijn derde tijd ooit gelopen", jubelt ze.

Ondertussen raakt Bol bekender en bekender. Overal wordt ze tegenwoordig herkent. "Het is ongekend. Ik merk ook dat ik er wel aan moet wennen. Ik was op een gegeven moment wel een beetje groot in Nederland, maar door dat wereldrecord is de aandacht wel een beetje ontploft. Het is heel bijzonder en het is ook best heel raar. Mensen denken hier ook dat ik een soort superhuman ben, maar dat ben ik absoluut niet. Ik ben net zo normaal als iedereen, ik loop alleen hard. Maar het is wel heel bijzonder dat ik zo veel mensen kan inspireren." Het tekent de persoonlijkheid van Bol, die probeert met beide benen op de grond te blijven staan.

Lees meer:
0 reacties