Bonjasky ontevreden over persco Hari-Overeem: "Het is entertainment"

Remy Bonjasky in de studio van Ziggo Sport
Remy Bonjasky in de studio van Ziggo Sport Foto: © Pro Shots

Over een aantal maanden staan Badr Hari en Alistair Overeem tegenover elkaar in de ring. Wereldkampioen Remy Bonjasky was deze week bij de persconferentie van de twee boksers, en was niet zo onder de indruk van het optreden van het tweetal. Er was weinig sensatie tijdens de persconferentie en dat stoorde Bonjasky.

"De wedstrijd moet verkocht worden, dat is al meer dan vijftig jaar zo", zegt Bonjasky bij vechtsportpodcast In de Ring, van het Algemeen Dagblad. "Mensen moeten warm gemaakt worden en een persconferentie is daar een uitgelezen moment voor. Muhammad Ali begon met trash talk, als ik het goed heb. Bij Mike Tyson vielen soms klappen. En ook andere toppers in de sport maakten er wat van."

Bonjasky vervolgt: "Begrijp me goed: ik ben niet voor meppen, voor fysieke incidenten, voor spugen, maar je mag echt wel vertellen dat je die ander een pannenkoek vindt die je alle hoeken laat zien. Dat zie je ook bij UFC. Daar gaat mijn bloed sneller van stromen."

"Alles is entertainment: de wedstrijd zelf, hun trainingen, de dames met korte rokjes en de rondeborden en dus ook de persconferentie. Zoals de halftime-show in het American Football dat ook is. Het is mooi dat kickboksen als sport wordt gezien, maar het is ook entertainment en dat moet je er dus zelf ook omheen bouwen", aldus Bonjasky.

Lees meer:
0 reacties