Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Bouwman gaat voor ritzege met Jumbo-Visma: "Maar heb geen kapsones"

Koen Bouwman wint voor Jumbo-Visma
Koen Bouwman wint voor Jumbo-Visma Foto: © Pro Shots

Koen Bouwman reed twee dagen rond in de blauwe bergtrui van de Ronde van Italië. De Nederlander is het tricot inmiddels kwijt, maar hoopt deze te heroveren. Hij beseft echter wel dat hij hier de hulp van zijn ploeggenoten voor nodig heeft.

"Want zoiets kun je niet alleen. Je hebt ploeggenoten nodig om mee te zitten in de kopgroep of die vanuit de kopgroep iets voor mij kunnen doen", zegt de renner tegenover het Algemeen Dagblad. Momenteel staat Bouwman op de tweede plaats. Hij is in het bezit van 69 punten, terwijl leider Diego Rosa er 83 heeft. “Ik sta nog steeds kort in dat klassement en er zijn nog genoeg punten te verdienen."

"Nu het klassement om zeep is, hebben we met de ploeg het doel nog een rit te winnen. Maar ik heb geen kapsones. In zes jaar tijd heb ik twee wedstrijden gewonnen. Dan is het raar om te zeggen dat ik nog wel even voor nog een etappe ga. Statistisch gezien is die kans niet heel groot."

"Ik ben zeker geen slechte wielrenner, maar binnen de ploeg zijn er minimaal tien beter dan ik. Ik vind het ook helemaal niet erg om voor een ander te rijden. Ik ben niet iemand die het hele jaar scherp staat en elke koers meedoet voor de overwinning. Soms kan ik mezelf verrassen. Dit was zo’n dag dat ik boven mezelf uitsteeg en een killer was in de finale", aldus Bouwman.

Lees meer:
0 reacties