Bouwmeester zeilt naar goud na geboorte eerste kindje: "Fit gebleven"

Marit Bouwmeester
Marit Bouwmeester Foto: © Pro Shots

Marit Bouwmeester heeft afgelopen weekend grote indruk gemaakt bij de Europese Kampioenschappen zeilen in het Italiaanse Andora. In de ILCA6-klasse, voorheen bekend als Laser Radial, greep ze haar vijfde Europese titel.

En dat nog geen jaar na de geboorte van haar eerste kindje. "Laten we eerlijk zijn, zo'n bevalling is best een klap voor je lijf", zegt Bouwmeester bij de NOS. "Ik ben heel fit gebleven tijdens mijn zwangerschap en heb een goede bevalling gehad, maar voor het zeilen was het wel extra uitdagend. Want bij ons zijn de buikspieren natuurlijk superbelangrijk."

Vanwege de zwangerschap mocht Bouwmeester haar buikspieren maandenlang niet trainen. "In het begin zat ik een soort van rechtop. Daarna kon ik dat elke keer een beetje uitbouwen." De 34-jarige Friezin besloot snel dat haar zwangerschap zo min mogelijk invloed mocht hebben op haar sportcarrière. "Dat wist ik al heel vroeg. Ik heb mijn leven daar volledig naar ingericht. Ik wist dat de periode na de bevalling de meest uitdagende zou zijn."

Bouwmeester is blij dat ze een bevalling mee heeft mogen maken en denkt dat het haar zowel als mens en als topsporter sterker heeft gemaakt. "Respect voor de vrouwen. De bevalling duurde lang en was pijnlijk zonder pijnstilling, maar je lichaam kan zo veel aan. Die pijn vergeet je ook weer. Als ik nu op de fiets zit, trap ik echt wattages die ik nog nooit gezien heb. Misschien heb ik onbewust de pijngrens verlegd."

Volgend jaar staat de Olympische Spelen alweer voor de deur en daar wil Bouwmeester nog een keer vlammen. "Het is natuurlijk geen geheim dat ik nog een keer goud wil pakken in Parijs. Ik doe er echt alles aan. Het is een andere campagne omdat ik moeder ben, en we moeten al heel vroeg in het seizoen goed zijn. Het is geweldig dat ik deze Europese titel pak en ik hoop dat ik mijn droom kan waarmaken."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties