BREAKING: Dumoulin stopt ermee: "Nu is het tijd om te genieten"

Tom Dumoulin
Tom Dumoulin Foto: © Orange Pictures

Tom Dumoulin stopt met wielrennen. De uiterst talentvolle fietser kan het niet meer opbrengen om dag in dag uit te trainen.

Hij wilde zich weer klaarstomen voor de grote ronden. "Ik had de droom de weg daarnaartoe aan te pakken zoals ik ook de weg richting de Spelen in Tokyo aanpakte", legt hij uit bij het Algemeen Dagblad. ,"Met een gevoel van vrijheid, op mijn manier, op mijn voorwaarden, met ondersteuning van mijn team en met mijn intrinsieke motivatie als belangrijkste brandstof."

Maar vervolgens merkte de oud-wereldkampioen dat hij niet meer kon ,"De tank is leeg, de benen voelen zwaar en de trainingen lukken niet zoals ik had gehoopt en zoals nodig is voor een goede prestatie op het WK."

"Ondanks dat het afscheid anders is gelopen dan ik hoopte, kijk ik terug op mijn carrière met ongelofelijk veel trots. Ik heb er keihard voor gewerkt, ik heb er jarenlang heel veel passie en plezier uit gehaald en schitterende prestaties neergezet. Dat ga ik onthouden. Nu is het tijd om te genieten van andere dingen in mijn leven en er te zijn voor de mensen die mij dierbaar zijn", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties