Charles Leclerc moedeloos: "We doen overduidelijk iets verkeerd"

Charles Leclerc
Charles Leclerc Foto: © Orange Pictures

Charles Leclerc ziet in dat het niet de goede kant op gaat bij Ferrari. De Monegask moest tijdens de Grand Prix van Spanje voor de derde keer de race eindigen zonder punten. Leclerc is van mening dat er binnen het team wat moet veranderen.

De Grand Prix van Spanje had voor Ferrari een teleurstellend resultaat. Carlos Sainz kwam als vijfde over de finish en wist nog de nodige WK-punten te sprokkelen. Leclerc eindigde als elfde, op bijna een ronde van winnaar Max Verstappen.

“Ik weet niet wat we verkeerd doen, maar we doen overduidelijk iets verkeerd”, erkent Leclerc na de race bij Sky Sports. “Ik deed twee stints op de harde banden, deed exact hetzelfde, maar de auto gedroeg zich heel anders. We moeten daar vat op krijgen, maar dat moet wel echt nu gebeuren. We worstelen hier al een paar races mee en het gaat maar niet beter.”

De race was al niet om over naar huis te schrijven, maar de kwalificatie was nog erger. Leclerc noteerde de negentiende tijd en moest uiteindelijk vanuit de pitlane starten omdat er een nieuwe versnellingsbak in de Ferrari werd gezet. “Tijdens de race ging het wel beter”, reflecteert de Ferrari-coureur. “In de kwalificatie kon ik amper rijden. Ik had een losse achterband die we niet konden verklaren, heel erg raar. Dat moeten we analyseren, dat hebben we nog niet gedaan. Op zondag waren het juist de voorbanden, dus weer een heel ander probleem.”

Lees meer:
0 reacties