Cross mengt zich in discussie: "Niveautje hoger dan Van Gerwen"

Michael van Gerwen baalt
Michael van Gerwen baalt Foto: © Pro Shots

In de dartswereld gaat het vaak over wie de beste allertijden is: Michael van Gerwen of de Engelsman Phil Taylor. Rob Cross heeft zich gemengd in deze discussie en heeft een duidelijke voorkeur.

"Phil heeft zoveel gewonnen", begint hij in gesprek met Neue Online Casinos. "Hij was zo dominant. En dan hebben we het niet over een dominantie van tien jaar, maar eerder twintig jaar. Ik denk niet dat de prestaties van Taylor ooit worden geëvenaard.''

"Phil won ooit het EK Darts met een toernooigemiddelde van 112. De meeste profdarters zouden dat dolgraag een keer in één wedstrijd willen gooien, laat staan vijf of zes wedstrijden achter elkaar", vervolgt Voltage. "Zo'n record wordt nooit meer verbroken. Mocht het toch gebeuren, dan hoop ik dat ik daar verantwoordelijk voor ben. Taylor was toch echt een niveautje hoger dan Van Gerwen."

Toch plaatst de Brit een kritische kanttekening. "Het waren twee verschillende tijdperken. Michael heeft Phil een aantal keren verslagen, maar dat was wel toen het einde van Taylor's carrière naderde. Taylor was de oude dartslegende en het was aan Michael om in diens voetsporen te treden. Michael heeft het stokje vervolgens overgenomen en veel successen behaald", besluit Cross.

Lees meer:
0 reacties