De rijzende ster van het gigantische jeugdtalent Thijs Boogaard

Tennis
Tennis Foto: © Pro Shots

Het zijn bijzondere tijden voor Thijs Boogaard. Als viertienjarige(!) maakt de tennisser zijn Grand Slam-debuut. De wereld lijkt daarmee aan zijn voeten te liggen. Tegelijkertijd doet zijn omgeving er alles aan om de jongen tennisser met beide benen op de grond te houden schrijft het Algemeen Dagblad.

Boogaard blijft zich ontwikkelen als tennisser, maar blijft een gewone jongen, vertelt Jacco Eltingh die technisch directeur is van de tennisbond. "Echt een nette, correcte jongen." Ondertussen doet zijn omgeving er alles aan om ervoor te zorgen dat hij met beide benen op de grond blijft staan. Sinds twee jaar heeft de jongen een manager en ook mediaverzoeken worden tegenwoordig behandeld door een mediaman. Het antwoord blijft vooralsnog vaak "nee", aangezien de jongeling zich moet blijven ontwikkelen als tennisser én persoon.

Eltingh is daar overigens niet bang voor. "Ondanks zijn belofte vertoont hij totaal geen vreemd gedrag. Ik zie een ongelooflijk volwassen iemand. Fysiek, maar ook in de rust die hij heeft. Bjorn waakt over hem, in de breedste zin van het woord. Hij weet precies wat zijn pupil nodig heeft, zonder te denken dat hij als enige alle wijsheid in pacht heeft. Het is heel verstandig om voorzichtig te zijn met Thijs. Tegelijkertijd mogen we als Nederlands tennis dankbaar zijn dat hij nu al op Roland Garros speelt. Dat hij de handvatten heeft om goed te spelen, is duidelijk. Hij moet de komende jaren vooral lekker tennissen, genieten en groeien."

Lees meer:
0 reacties