De Vries: "Had geen idee hoe ik mijn carrière moest voortzetten"

Nyck de Vries
Nyck de Vries Foto: © Pro Shots

Nyck de Vries is komend seizoen in de Formule 1 te bewonderen in de auto van AlphaTauri. De bijna 28-jarige coureur geeft aan dat zijn reis in de koningsklasse niet altijd een makkelijke is geweest.

"Ik ben één van de oudere kerels, dus ik heb een behoorlijke reis gemaakt om hier te komen", zegt hij in een podcast van AlphaTauri. "Ik ben opgegroeid met veel van de huidige coureurs op de grid. Ik voel me een beetje een onderdeel van hun generatie."

Aan het begin van zijn loopbaan zat De Vries bij McLaren en de eerste resultaten zagen er niet goed uit. "Ik denk dat ik fysiek nogal onderontwikkeld was. Ik was een laatbloeier, dus ik was zeventien, maar mijn lichaam leek op dat van een veertienjarige", aldus De Vries, die zijn financiële steun verloor toen het management bij het team veranderde. "Ik had geen idee hoe ik mijn carrière moest voortzetten."

Uiteindelijk kwam de coureur terecht bi Mercedes. "Zij bouwden op dat moment een nieuw team in de Formule E. Ik verliet McLaren omdat ik niet het gevoel had dat het tot iets leidde, zelfs als ik Formule 2 zou winnen. Ik begon met enkele werkzaamheden in de simulator bij Mercedes en zo begon onze werkrelatie en zo belandde ik in Formule E", besluit hij.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties