De Vries kritisch na eerste races: "Ik vond mezelf niet goed genoeg"

Nyck de Vries
Nyck de Vries Foto: © Orange Pictures

Nyck de Vries heeft dit seizoen nog geen punten weten te scoren in de Formule 1. De AlphaTauri-coureur probeert zich op alle vlakken te verbeteren. Na de race in Saoedi-Arabië was hij al kritisch op zichzelf. Dit weekend staat de Grand Prix van Australië op het programma.

"Er waren goede elementen in mijn race in Djedda, maar ik vond mezelf niet goed genoeg", zegt De Vries tegen het Algemeen Dagblad. "Ik denk dat we als team nu in de positie zitten dat we ons moeten vasthouden aan de kleine stappen die we zetten. Daar moeten we onze positiviteit uit halen en van daaruit verder groeien."

De Nederlander geeft aan dat AlphaTauri nog niet op het niveau is waar ze willen zijn. "We willen allemaal net zo snel zijn als Red Bull nu is. Maar de realiteit is dat wij nu nog iets te ver verwijderd zijn van de strijd om WK-punten. Ik hoop dat we daar in de loop van het seizoen dichterbij kunnen komen. Voor wat betreft de vibe en de strijdbaarheid binnen het team zit het in ieder geval goed", aldus De Vries.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties