De Vries moet vrezen voor zijn plek: "Hadden meer verwacht"

Nyck de Vries
Nyck de Vries Foto: © Orange Pictures

Nyck de Vries heeft in de eerste acht races van het Formule 1-seizoen moeite om zijn stempel te drukken. AlphaTauri-teambaas Franz Tost heeft dan ook zijn twijfels over de coureur.

"Natuurlijk hadden we meer van Nyck verwacht", vertelt Tost vrijdag op een persconferentie bij de Oostenrijkse GP. "Dat lijkt me logisch, want hij heeft nog steeds geen punten. Tegelijkertijd is het nu misschien wel lastiger dan ooit voor een rookie om gewend te raken aan de Formule 1."

De teambaas spaart De Vries desondanks niet. "Het is niet één gebied waar hij tekortkomt, eigenlijk is het overal een beetje. Het remmen kan beter, maar ook bij het insturen van de bochten valt er nog wat te winnen. Als je in iedere bocht een paar honderdsten verliest, is dat over een hele ronde een aantal tienden."

"Ik ben heel benieuwd wat hij in de komende vier races kan doen", vervolgt Tost. "Dat zijn circuits waarop hij gereden heeft en in andere klassen succesvol is geweest. Het kost tijd om te wennen aan de Formule 1. Hopelijk kan hij vanaf nu progressie gaan boeken. We gaan ervan uit dat het goed komt."

Lees meer:
0 reacties