De Vries schakelt hulp in: "Hebben berichten naar elkaar gestuurd"

Nyck de Vries
Nyck de Vries Foto: © Orange Pictures

Dit weekend wordt een interessant race-weekend voor Nyck de Vries. De coureur gaat voor het eerst op het Jeddah Corniche Circuit racen.

"Ik ben vanuit Bahrein naar Engeland gevlogen om me in de simulator voor te bereiden op deze race", vertelt De Vries aan het Algemeen Dagblad. "Het lijkt een heel, heel snel circuit te zijn. Zeker in het eerste gedeelte. Ik kijk ernaar uit om hier te racen.”

In Bahrein strandde de Nederlander in Q1 en eindigde hij in de race op een veertiende plaats. "We geloven dat we progressie gemaakt hebben", denkt de coureur van AlphaTauri. "Maar dat is altijd relatief. Als anderen meer vooruitgang hebben geboekt dan wij, hebben wij ons niet genoeg verbeterd."

Omdat hij nog nooit op dit circuit reed, riep hij de hulp in van collega Max Verstappen. "We hebben wat berichten naar elkaar gestuurd", onthult De Vries. "Dat ging over zijn kwalificatierondje uit 2021. Dat was een enorm indrukwekkend rondje. Ik was ervan onder de indruk. Ik heb het nog eens teruggekeken en je kon van buitenaf zien hoe agressief en aanvallend hij daar reed.”

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties