Dekker sprak bij KNVB: "Paar spelers hadden meisjes uitgenodigd"

Thomas Dekker in dienst van Garmin
Thomas Dekker in dienst van Garmin Foto: © Pro Shots

Wielrenner Thomas Dekker werd vorig jaar door de KNVB uitgenodigd om te spreken voor Oranje O19 en Oranje O21. De jeugdinternationals van Oranje kenden Dekker nauwelijks, maar hingen toch aan zijn lippen.

"De aanleiding was volgens mij een incident bij de Onder-19. Een paar spelers hadden meisjes op de hotelkamer uitgenodigd. Maar wat wil je ook? Je hebt een bepaalde leeftijd dat de hormonen door je lijf gieren", vertelt Dekker aan Voetbal International. Hij gaat verder: "En je hebt een bepaalde status waardoor elke DM die je stuurt direct raak is. Toen jij jonger was ben je ook weleens ergens wat langer blijven hangen omdat je dacht een serieuze kans te maken."

"Zo werkt het nu eenmaal. Heel normaal", aldus de oud-wielrenner, die die avond vertelde over het maken van keuzes. "De insteek was niet om die jongens nu eens even de les te gaan lezen. Vroeger als wielrenner, hadden wij ook dat soort avonden. Had je een lange dag gehad en kwam er een voedingscoach je bijpraten over van alles en nog wat. Daar zat je totaal niet op te wachten..."

Dekker merkte dat de spelers zijn verhalen interessant vonden. "Ik zou twee keer driekwartier spreken maar het werd inderdaad twee keer anderhalf uur. En dat terwijl bij Jong Oranje misschien tien jongens mij kenden. Bij de Onder-19 waren dat er nul", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties