Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Derksen wil geen verbod op gokreclame: "Ieder bedrijf mag adverteren"

Donderdag ontstond er ophef omtrent de nieuwe shirtsponsor van AZ. Bij Vandaag Inside werd diezelfde dag stilgestaan bij de vele gokreclames die er tegenwoordig te zien zijn. Leonie ter Braak vroeg zich af of je als bekende Nederlander wel het gezicht moet willen zijn van zo'n bedrijf.

Ter Braak vindt het een moeilijk onderwerp omdat het zo gevoelig ligt. "Ik vind het lastig om al die oude voetballers zie die mensen oproepen om te gokken." Johan Derksen is het helemaal niet eens met de mening van de tafelgast. "Ik ben het er helemaal niet mee eens."

"Dat gokken is sinds kort wettelijk toegestaan. Als je het gokken wettelijk toestaat dan moet je ook toestaan dat die mensen zoals ieder ander bedrijf reclame kunnen maken", zo vervolgt Derksen. "Eerst maken ze een wet dat het mag, dan is die wet er, dan mogen bekende Nederlanders niet in de reclame. En reclame roept op tot gokverslaving, dan denk ik, had dat van tevoren bedacht. Een gok bedrijf is net als ieder bedrijf en ieder bedrijf mag adverteren."

Lees meer:
0 reacties