Directeur Jumbo-Visma euforisch na Tour-winst: "Erg bijzonder!"

Jonas Vingegaard
Jonas Vingegaard Foto: © Orange Pictures

Merijn Zeeman, sportief directeur van Jumbo-Visma, was door het dolle heen toen zijn ploeg vorig jaar de Tour de France won. Hij kijkt nog altijd met veel plezier terug op deze geweldige ervaring.

Jonas Vingegaard en Wout van Aert waren met de gele en groene trui de meest succesvolle renners in het team. Zeeman geeft tegenover het Algemeen Dagblad aan dat hij niet had durven dromen van zo'n goed resultaat. Bij thuiskomt werd de directeur verrast door zijn gezin. "De kinderen hadden een feestje in de achtertuin georganiseerd. Met opa’s en oma’s, familie, mijn broertje en wat vrienden. Nina in een gele trui en Luuk in een groene, slingers met gele en groene vlaggetjes", zegt Zeeman.

Dit had Zeeman niet verwacht van zijn kinderen. "Na zo’n Tour ben je helemaal kapot en de avond daarvoor hadden we al een feest gehad, maar het was ontroerend en bijzonder dat Nina en Luuk het allebei zo mooi vonden. Ze krijgen niet zoveel mee van wat ik doe. Luuk is nu 12 en begint zich wat meer te interesseren, maar Nina is 6. Ze is voor Jumbo-Visma, zegt ze, maar kijkt nooit wielrennen. Thuis gaat het eigenlijk nooit over wielrennen. Daar heb ik ook helemaal geen zin in. Maar nu merkte ik wel dat ze inzagen dat het heel bijzonder was."

Na veel twijfels was de Tour de France-winst vorig jaar eindelijk een feit. "Dat is voor mij wel volmaakt. Dat we iets hebben bereikt waarvan anderen dachten dat het nooit zou lukken. Waar we zoveel tijd, energie en passie in stopten. Haal alle commentaren nog maar eens terug uit de jaren 2015, 2016 en 2017. Wij zeiden tegen elkaar: ‘Wij kunnen dat wel. Een ploeg die mijlenver voorligt, zoals Sky, die gaan we ooit inhalen.’ We zijn op onszelf blijven vertrouwen en hebben elkaar beter gemaakt", aldus Zeeman.

Lees meer:
0 reacties