Dirk van Duijvenbode: "De media maakten een beetje misbruik"

Dirk van Duijvenbode
Dirk van Duijvenbode Foto: © Pro Shots

Dirk van Duijvenbode keert deze week terug op de World Grand Prix. De Nederlandse darter haalde in 2020 de finale van het toernooi, maar moest in de eindstrijd het hoofd buigen voor Gerwyn Price.

"Het is zeker een speciaal toernooi, daar begon alles voor me", vertelt Van Duijvenbode in het Algemeen Dagblad. "Je had de Dirk zonder gewonnen televisiewedstrijden en de Dirk daarna. Er viel een last van mijn schouders, maar daarmee begon ook een hectische tijd qua randzaken en media. Dat is toen ook van invloed geweest op mijn finale tegen Price. Daar baal ik nog steeds van. De media maakten een beetje misbruik van mijn onervarenheid. Maar goed, dat kon ik op dat moment niet weten."

Van Duijvenbode neemt het in de eerste ronde op tegen titelhouder Jonny Clayton. "Alwéér Clayton: de derde keer in vijftien dagen na Amsterdam en België (beiden wonnen één keer, red.). Hij is niet de makkelijkste tegenstander, maar hij zal mij ook niet als een makkie zien. Ik denk dat we er allebei niet blij mee zijn, maar we gaan gewoon rammen. Tegen Clayton weet je dat hij geen fratsen uithaalt. Het is gewoon 'pijlen gooien' en de beste wint."

De Nederlander hoopt een keer een majortitel te pakken. "Ik heb drie vloertoernooien gewonnen dus nu moet het een keer op het podium gebeuren", geeft Van Duijvenbode aan. "Daar leef ik echt naartoe en wil dat héél graag. Maar ik hang er geen tijd aan vast. Je mag in je handjes knijpen als je überhaupt ooit een televisietoernooi wint, dan is je carrière geslaagd. Amsterdam was de uitgelezen kans en in goede vorm had ik daar ook gewonnen."

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties