Djokovic over weren Russen: "Hebben ook het recht om te winnen"

Novak Djokovic
Novak Djokovic Foto: © Orange Pictures

Novak Djokovic gaat komende weken proberen om zijn zevende Wilbledon zege te winnen. Dat zou betekenen dat hij evenveel zeges heeft als Pete Sampras. Djokovic begint als grote favoriet op het heilige gras. De Serviër hekelt nog altijd het besluit dat Russen en Belarussen geweerd worden in Londen.

"Luister, ik begrijp de frustraties van Oekraïners richting Rusland heel goed", zo begint Djokovic in Het Algemeen Dagblad. "Als kind van de oorlog, meerdere oorlogen zelfs in de jaren 90, weet ik hoe het voelt. Vergeet niet dat tussen 1992 en 1996 ook veel Serviërs zijn geweerd uit de internationale sport. Ik weet hoe het hun levens heeft bepaald, velen zijn gestopt met hun sport. Ik vind het oneerlijk."

"Ik zie niet in hoe Russische atleten hebben bijgedragen aan wat er nu gebeurt", zo vervolgt de tennisser. "Geen van hen heeft zich uitgesproken voor de oorlog. Ze hadden onder een neutrale vlak mee moeten mogen doen. Ze hebben ook het recht om te winnen."

De kans is groot dat Wimbledon voor Djokovic het laatste Grand Slam toernooi is waaraan hij dit jaar deel zal nemen. Op de US-open mag hij waarschijnlijk niet in actie komen omdat hij niet gevaccineerd is.

Lees meer:
0 reacties