Driessen ging op fietsvakantie: "Heeft me bijna m'n leven gekost"

Femke Bol imponeerde de afgelopen week op de EK atletiek in München. De Nederlandse hardloopster pakte maar liefst drie gouden medailles.

Johan Derksen was onder de indruk van de prestaties van Bol, maar kon zelf ook aardig hardlopen. "Ik heb heel veel aan hardlopen gedaan", verklapt Derksen bij Vandaag Inside. "Maar mijn achillespezen waren structureel ontstoken. Ik liep iedere ochtend tien kilometer, dat heb ik tot achterin de vijftig gedaan."

"Toen ben ik naar de dokter van René (van der Gijp, red.) van Feyenoord geweest (Casper van Eijk, red.) en die zei: ga maar fietsen, want je hebt de leeftijd dat die achillespezen het gaan begeven. Maar ik was net een hinde. Ik vind hardlopen veel leuker dan op zo'n racefiets. Op zo'n fiets is zo'n gedoe met zo'n pak en een helm en het is levensgevaarlijk", aldus Derksen.

Ook Valentijn Driessen zit regelmatig op de fiets. "Dat heeft me alweer bijna m'n leven gekost. De tweede zoon van mij was geslaagd en wilde graag een keer de bergen in. Dus wij naar een col ergens in Zuid-Frankrijk, maar ik ging die avond ervoor door m'n rug. Maar dan ben je daar met die jongen, dus dan moet je toch die fiets op."

"Ik twee van die morfinepillen in en ik vloog die berg op", vervolgt de journalist van De Telegraaf. "Maar na een half uur was het helemaal over en ik kon gewoon niet verder. Toen kwam ik bij een garage en heb ik op een autobrug gelegen. Daar ben ik een beetje bijgekomen. De terugweg hoefden we alleen naar beneden."

Lees meer:
0 reacties