Dumoulin aan de slag bij NOS: "In de breedste zin van het woord"

Tom Dumoulin
Tom Dumoulin Foto: © Orange Pictures

Tom Dumoulin gaat aan de slag bij NOS Studio Sport. De 32-jarige voormalig wielrenner zal dit voorjaar zijn debuut maken, zo heeft de NOS bekendgemaakt.

"Ik ga analist worden. In de breedste zin van het woord", geeft Dumoulin aan. Hij zal zowel aan de finish staan tijdens live-uitzendingen, als aan tafel zitten in De Avondetappe. "Ik ga de voorjaarsklassiekers doen, zoals de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. En ik zal voor een week of twee in de Tour zijn", vertelt de wielrenner, die in 2022 een punt achter zijn carrière zette, over zijn programma.

"Ik heb er zin in. Of ik nog veel wielrennen gevolgd heb sinds mijn pensioen? Ja best wel. En wat ik heel opvallend vind, is dat er echt een professionaliseringsslag gemaakt is. Door iedereen. Op het gebied van voeding en training zijn nu echt alle ploegen superprofessioneel en gestructureerd bezig, dat was in het verleden nog wel eens anders", merkt Dumoulin op.

De laatste tijd heeft hij weinig gereden: "Maar dat komt omdat het slecht weer is geweest. Ik kijk er naar uit om weer op de fiets te stappen. Kan niet wachten."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties