Een wereldrecord verbreken zonder het te verbreken: maak kennis met..

Borussia Dortmund tijdens een training
Borussia Dortmund tijdens een training Foto: © Pro Shots

Alicia Schmidt is een opmerkelijke verschijning op de renbanen. De Duitse heeft namelijk een voorkomen wat voor menig man genoeg reden is om spontaan atletiek fan te worden. Terwijl ze ook een bijzonder verhaal meedraagt als sporter.

Het begon al in 2017 schrijft FHM.nl. Het Australische Busted Coverage benoemde haar destijds tot knapste atleet ter wereld. Niet heel verwonderlijk gezien haar verschijning, maar toch schuilt er veel meer achter deze Duitse. Ze startte haar carrière op de 200, 400 en 800 meter. En dat deed ze toch echt wel naar behoren. Op het EK onder 20 in 2017 presteerde ze het tijdens de estafette namelijk om een tijd te rennen die onder het wereldrecord lag. Ze had alleen de pech dat Oekraïne dat jaar der mate in vorm was dat zij een nog scherpere tijd overlegden.

Bij de senioren doet ze het niet onaardig, al pakte ze nooit grote prijzen. Sinds een aantal jaar is ze fitnesscoach van het Duitse Borussia Dortmund. Daarnaast heeft ze een leven opgepakt als influencer en onderhoudt ze zichzelf. Met meer dan 3.7 miljoen volgers op Instagram moet dat haar namelijk wel lukken.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties