Het laatste sportnieuws, foto's en video's

EK 2024 krijgt vorm; openingsduel in München, finale in Berlijn

Het Olympiastadion in Berlijn
Het Olympiastadion in Berlijn Foto: © Pro Shots

Het EK voetbal wat in 2024 gaat plaatsvinden krijgt steeds meer vorm. Woensdag werd bekend dat het openingsduel van het toernooi zal plaatsvinden in München, terwijl de finale in Berlijn wordt afgewerkt.

Het EK begint op 14 juni 2024 en eindigt precies een maand later. De UEFA maakte bekend dat München als decor dient voor de openingswedstrijd van het toernooi. Duitsland speelt, als gebruikelijk, als gastland de openingswedstrijd van het toernooi. De rest van het speelschema wordt bekend gemaakt tijdens de loting voor het toernooi op 2 december 2023 in Hamburg.

Voor het eerst worden de speelsteden ingedeeld in verschillende clusters. Voor het EK 2024 zijn dat er drie: Noord/Noord-Oost (Berlijn, Hamburg en Leipzig), West (Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen en Keulen) en Zuid (Frankfurt, München en Stuttgart). De poulewedstrijden zullen worden afgewerkt in twee van de drie clusters.

Oud-voetballer van Bayern München en het Duitse elftal, Philipp Lahm, is de toernooidirecteur van EURO2024. "Ik heb er vertrouwen in dat EURO2024 een aantrekkelijk toernooi wordt. Veel van de beste teams ter wereld doen mee en dat in een land in het hart van Europa. We kunnen uitkijken naar prachtige wedstrijden en een spannend toernooi in ieder opzicht", aldus de oud-international.

Lees meer:
0 reacties