Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Ellen van Dijk gaf alles voor record: "Het is verschrikkelijke pijn"

Ellen van Dijk
Ellen van Dijk Foto: © Pro Shots

Het werelduurrecord is altijd een meisjesdroom geweest voor Ellen van Dijk. Toen ze in 2018 tekende bij haar ploeg Trek-Segafredo, informeerde ze al of niet ooit een poging zou kunnen doen om het record te verbreken. Afgelopen maandag zette Van Dijk de kroon op haar carrière.

Na 59 minuten fietsen hoorde Van Dijk zoveel lawaai dat ze zich afvroeg of ze er al was, zo meldt het Algemeen Dagblad. “Ik dacht: ‘Ben ik er nou al? Of moet ik een paar rondjes?’ Op een geven moment hoorde ik: ‘Nog twee.’ Toen was ik echt heel blij. Want ik kon echt niet harder meer, begon te slingeren en kon bijna niet meer rechtdoor fietsen. Het is verschrikkelijke pijn. Ik ben uiteindelijk heel blij met het record, maar ik had gehoopt op een heel goede dag nog net iets harder te kunnen. Maar ik ging helemaal kapot.’’

Van Dijk fietst in het uur 49 kilometer en 254 meter. Na de finish laat ze zich in een stoel zakken maar is wonderwel weer snel op de been. Dit was het mooiste en tevens meest verschrikkelijke uur uit haar loopbaan.

Lees meer:
0 reacties