F1-coureur De Vries gestrand in Italië: "Hotel werd een noodopvang"

Nyck de Vries
Nyck de Vries Foto: © Orange Pictures

De Formule-1 maakte zich op voor een raceweekend in het Italiaanse Emilia-Romagna, maar wegens enorme regenval gaat de Grand-Prix niet door. Nyck de Vries was al in Italië en kwam vast te zitten in het overstromingsgebied.

De Nederlandse Formule 1-coureur strandde dinsdagavond onderweg naar de fabriek van zijn team AlphaTauri. De stad was overstroomd en ook zijn hotel was onbereikbaar. Daarom kwam de Friese coureur vast te zitten in een onbekend dorp in Noord-Italië. "En het enige hotel was al volgeboekt", vertelt De Vries donderdag op Instagram.

"Gelukkig was het team van McLaren daar eerder gestrand en een van hun monteurs was zo vriendelijk mij zijn kamer te geven. De volgende ochtend veranderde de lobby van het hotel in een noodopvang voor mensen die 's nachts uit hun huizen moesten vluchten."

Nadat De Vries hoorde dat het raceweekend niet doorging besloot hij aan de terugreis te beginnen. "Er was maar één mogelijke optie om naar huis te gaan en dat was via Florence. Na een avontuurlijke rit door de bergen, met hulp van lokale mensen en autoriteiten in verschillende dorpen, ben ik eindelijk veilig thuisgekomen. Het was echt hartverwarmend om te zien hoe iedereen naar elkaar omkeek. Mijn gedachten zijn bij degenen die nog steeds getroffen worden door deze tragedie."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties