'Ferrari wil Lewis Hamilton met megabedrag verleiden tot overstap'

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: © Pro Shots

Lewis Hamilton lijkt onlosmakelijk verbonden aan Mercedes. Toch gaat de zevenvoudig wereldkampioen mogelijk vertrekken bij zijn vertrouwde team en maakt hij een overstap naar Ferrari. De Italiaanse renstal heeft Hamilton een jaarsalaris van 46 miljoen euro geboden, wanneer hij de overstap maakt, zo meldt Daily Mail.

Ferrari is in de luwte al druk bezig om Hamilton te overtuigen om de overstap te maken. Topman John Elkann zet zich persoonlijk in voor het aantrekken van de Brit die bij Mercedes over een aflopend contract beschikt. Ferrari heeft twee scenario's klaarliggen wanneer het komt tot een overgang. Het liefst zien ze Hamilton rijden aan de zijde van Charles Leclerc. Dit zou betekenen dat Carlos Sainz het team zou moeten verlaten. Er is echter ook een optie dat Charles Leclerc betrokken wordt in een ruil en dus bij Mercedes aan de slag gaat.

Er werd lang gedacht dat Hamilton zijn raceloopbaan bij Mercedes zou afsluiten. Tegenvallende sportieve prestaties zouden hem echter mogelijk van gedachten hebben doen veranderen. Dit seizoen worstelt hij, net als afgelopen seizoen, enorm met de prestaties van zijn bolide.

Lees meer:
0 reacties