Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Geen Gesink in Tourploeg Jumbo-Visma; Kruijswijk enige Nederlander

Primoz Roglic en Jonas Vingegaard
Primoz Roglic en Jonas Vingegaard Foto: © Orange Pictures

Steven Kruijswijk is in het Jumbo-Visma de enige Nederlander die van start zal gaan in de Tour de France. De renner maakt deel uit van het team van acht rijders waarvan Primoz Roglic en Jonas Vingegaard van start zullen gaan als kanshebbers voor de eindzege.

Wout van Aert is het andere speerpunt binnen de ploeg. De Belg richt zich tijdens de tour op dagsuccessen en zal gaan strijden om de groene trui. De ploeg wordt gecompleteerd door Christophe Laporte, Sepp Kuss, Tiesj Benoot en Nathan van Hooijdonck. Robert Gesink en Mike Teunissen kwamen niet verder dan de voorselectie.

Volgens ploegleider Merijn Zeeman is er gekozen voor een uitgebalanceerde selectie, zo verklaart hij in Het Algemeen Dagblad. "We hebben uiteenlopende ambities dus we hebben gekozen voor renners die op verschillende terreinen het best uit de voeten kunnen. We moeten onze kopmannen veilig door de eerste hectische week loodsen, maar ook in staat zijn om het de andere Tourfavorieten in de bergen moeilijk te maken. Daarnaast verdient Wout voldoende steun in zijn jacht op ritzeges en de groene trui. Deze selectie is fit en in onze ogen in staat om onze ambities het best na te jagen.”

Lees meer:
0 reacties