Gesink kijkt uit naar Vuelta in Utrecht: " Eén grote haag van geluid"

Robert Gesink
Robert Gesink Foto: © Orange Pictures

Robert Gesink moest de Tour de France missen maar begint vrijdagavond wel aan de Vuelta die begint in Utrecht. De renner van Jumbo-Visma heeft veel zin in de eerste etappes in Nederland.

“Wat ik me van 2015 herinner, was die tijdrit: één grote haag van geluid en superveel enthousiasme. Een klein beetje meer nog, omdat we voor de enige Nederlandse ploeg reden. Ik kijk daarom ook nu uit de start van vrijdag. Dat is overigens meteen al een groot doel voor onze ploeg”, begint Gesink bij Wielerflits.

Gesink is vol vertrouwen over de tijdrit in Utrecht. “We hebben een aantal sterke motoren voor de ploegentijdrit, een stuk of vier à vijf. We hebben woensdag een goede, laatste test gedaan. Dat zag er goed uit. We hebben de samenstelling bepaald van wie waar rijdt. Iedereen weet nu wat zijn taak is.”

En hoe zit het met de vorm van kopman Primoz Roglic? Hij lijkt op de Primož die ik de laatste drie jaar heb gezien in de Vuelta. Hij lacht veel en lijkt in goede vorm te zijn. Een renner van zijn niveau – met alles wat hij in de laatste jaren heeft laten zien – zal alleen naar een koers als deze gaan als hij denkt dat hij iets heel speciaals kan doen.”

Lees meer:
0 reacties