Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Glory verbetert beveiliging na rellen: "Ze gedroegen zich vreselijk"

Arek Wrzosek na overwinning op Badr Hari
Arek Wrzosek na overwinning op Badr Hari Foto: © Pro Shots

Na de wanvertoning tijdens het Glory-evenement in Hasselt kondigt de kickboksorganisatie nieuwe veiligheidsmaatregelen aan. Met de aangescherpte maatregelen hoopt Glory de weg omhoog weer te vinden. Opvallend is dat Glory de schuld van de rellen in Hasselt volledig neerlegt bij de Poolse kickbokser Arkadiusz Wrzosek en diens aanhang.

Voor Glory is 2022 tot nu toe een bijzonder slecht jaar. Het evenement in Hasselt werd gestaakt wegens rellen in de zaal, Wrzosek werd dientengevolge ontslagen, eigen atleten kregen het onderling aan de stok en Verhoeven vecht niet wegens een oogblessure.

De vraag is toch vooral wat dit rampjaar doet met Glory en haar toekomst. Met name de rellen in Hasselt hebben de organisatie een flinke deuk opgeleverd. In samenwerking met de lokale autoriteiten deed Glory onderzoek naar wat er die bewuste avond misging. De problemen worden voornamelijk toegeschreven aan de de inmiddels ontslagen Poolse kickbokser Arek Wrzosek en zijn fans.

Deze mensen zijn geen sportliefhebbers
Glory-ceo Scott Rudmann

“Die avond heeft ons het probleem van hooliganisme doen inzien. Deze mensen zijn geen sportliefhebbers”, is Glory-ceo Scott Rudmann van mening in het Algemeen Dagblad. “Glory heeft een groot, onafhankelijk onderzoeksbureau ingehuurd om de hele avond door te nemen. De oorzaken zijn duidelijk. Wrzosek heeft nauwe banden met voetbalhooligans van Legia Warschau uit Polen, die hij tegenover ons zijn ‘Poolse vrienden’ noemde.”

“Zij konden erbij zijn in Hasselt door de kaarten die voor Wrzosek gereserveerd waren”, vervolgt Rudmann. “Ze gedroegen zich vreselijk, trokken hun shirts uit, forceerden mensen om hun stoelen te verlaten om zo een vak over te nemen. Ze ontregelden de boel, gooiden met spullen en maakten normale fans bang, precies zoals ze bij voetbalwedstrijden doen. Onderzoekers hebben bewijs gevonden van ‘command and control’-tactieken bij deze groep. Ze zijn dus goed georganiseerd. Na de rellen begroette Wrzosek deze groep en bedankte ze op sociale media voor hun komst. Hij is dus ontslagen en zal nooit meer vechten voor Glory.”

We hebben nieuwe regels opgesteld, waardoor vechters niet meer zelf grote aantallen kaarten kunnen verdelen. We schroeven de beveiliging op en er komt een strakkere coördinatie met de politie en de beveiliging in het stadion. En we hebben een nieuwe functie bij Glory ontwikkeld, het hoofd van strategische beveiliging. Die beoordeelt elke locatie zorgvuldig, met nog strengere eisen en regels vanuit Glory. Er komen nog meer maatregelen, maar die houden we nog even stil om er zo zeker van te zijn dat ze effectief zijn.”

Lees meer:
0 reacties