'GP Zandvoort volgend jaar niet meer standaard op F1-kalender'

Max Verstappen op Zandvoort in 2022
Max Verstappen op Zandvoort in 2022 Foto: © Pro Shots

De Grand Prix van Zandvoort wordt vanaf volgend jaar niet meer elk Formule 1-seizoen verreden. Dat meldt de Belgische krant Le Soir.

De Nederlandse Grand Prix zal om het jaar op de kalender staan. De race wordt afgewisseld met de befaamde Spa-Francorchamps in België. Vanaf 2024 wisselen beide circuits elkaar af en wordt er zo een soort Benelux GP gevormd.

De Belgische Grand Prix dreigde de laatste jaren al niet meer in het racecircuit te worden opgenomen. Nu is er dus een oplossing gevonden op Spa wel te behouden tot zeker 2030. De Grand Prix van Zandvoort staat nog niet zo lang op de kalender. De Dutch Grand Prix is volgens Prins Bernhard echter te duur om elk jaar te houden.

Zowel voor Zandvoort als Spa lijkt er zo een win-win-situatie te zijn. De afwisseling zou als voordeel hebben dat de schuldenlast over twee jaar zou verspreid worden in plaats van over één jaar. Ook Spanje (Barcelona en Madrid) en Italië (Monza en Imola) zijn zo'n constructie aan het overwegen.

Spa moest al vrezen plaats te maken voor de Grand Prix van Zuid-Afrika, maar een race in Afrika lijkt nu ver weg. Zuid-Afrika zou namelijk wapens leveren aan Rusland en dat ligt gevoelig bij de F1-organisatie.

Lees meer:
0 reacties