Grand Prix Nederland ontkent omwissel gerucht België: "Niet van ons"

Max Verstappen op Zandvoort in 2022
Max Verstappen op Zandvoort in 2022 Foto: © Pro Shots

Laatst kwam in het nieuws dat de Grand Prix vanaf 2024 niet meer elk jaar in Nederland zou zijn, maar moest gaan omwisselen met België. Volgens sportief directeur Jan Lammers is dit voorlopig echter nog niet aan de orde.

Dat zegt hij tegenover NU.nl. "Dat verhaal is zomaar in de atmosfeer gegooid. Wij hebben gewoon de edities van '23, '24 en '25 af te werken. Daar focussen we op. Wat er na 2025 gaat gebeuren is een zaak tussen FOM (Formula One Management, red.) en ons. Het is leuk voor degene die dat bedacht heeft, maar het is zeker niet iets wat bij ons vandaan komt."

Volgens circuitdirecteur Robert van Overdijk is de situatie na 2025 nog niet duidelijk. "Dat komt doordat FOM er zelf ook nog niet over uit is. Eerst moet duidelijk zijn hoeveel Europese races na 2025 op de kalender blijven en of er wellicht een roulatiesysteem komt, waarvan het gevolg kan zijn dat Zandvoort niet ieder jaar op de kalender staat. In theorie kan FOM ook nog zeggen dat ze het na 2025 wel gezien hebben met Zandvoort. Dus vandaar dat ik het niet als een vanzelfsprekendheid beschouw dat na 2025 de Formule 1 nog steeds hier te zien is."

Lees meer:
0 reacties