Griekspoor: "Het vertrouwen op gras neemt toe, dat is duidelijk"

Tallon Griekspoor
Tallon Griekspoor Foto: © Pro Shots

Tallon Griekspoor blijft maar winnen. Gisteravond versloeg Nederlands beste tennisser op het ATP-toernooi van Halle Hubert Hurkacz in drie sets. De Pool was vorig jaar nog de winnaar van het Duitse toernooi.

De nummer 29 van de wereld is bezig aan een goede periode. Vorige week schreef hij de Libéma Open al op zijn naam en ook in Halle wist hij alweer twee potjes te winnen. "Het was een spannende ontknoping", keek Griekspoor na afloop terug. "Maar ik ben rustig gebleven, ik ging voor de winst en het is me gelukt. Aanvankelijk had ik wat fysieke problemen, maar naarmate de partij vorderde ging het beter. Mijn beste tennis speelde ik misschien wel in de derde set. Het vertrouwen op gras neemt toe, dat is duidelijk."

Door de overwinning heeft Griekspoor zich geplaatst voor de kwartfinale. Daarin wacht vandaag de Rus Andrey Rublev, de nummer zeven van de wereld. "In Doha miste ik eerder dit jaar drie matchpoints tegen hem, om uiteindelijk te verliezen. Dus dat hoop ik recht te kunnen zetten. Het vertrouwen is heel groot, zeker na de zege in Rosmalen. Daar kwam een droom uit. Ik voel me momenteel heel goed op gras.

Lees meer:
0 reacties