Groenewegen: "Als mens liggen we elkaar niet zo en dat hoeft ook niet"

Dylan Groenewegen wint een etappe in de Tour de France
Dylan Groenewegen wint een etappe in de Tour de France Foto: © Orange Pictures

Dylan Groenewegen wist zondag als eerste over de streep te komen in de etappe in de Tour de France. Groenewegen is blij dat hij, na een periode van afwezigheid, weer op het hoogste podium staat.

"Het was goed geregeld met de vlucht, maar voordat je in bed ligt is het twaalf uur en voordat je echt slaapt, is het al snel half twee", zegt Groenewegen tegen de NOS. "En ik ben altijd wel om zeven uur wakker, dus het was een kort nachtje. Als je het zo bekijkt, is het lekker dat het een rustdagje is. Na lang afwezig geweest te zijn in de Tour ben ik terug. Ik had eigenlijk niet durven dromen van weer een etappezege, maar dat is redelijk snel weer gelukt."

De naam van Groenewegen wordt altijd in één zin genoemd met de valpartij waar hij en Fabio Jakobsen bij betrokken waren. Jakobsen raakte levensgevaarlijk gewond, maar herstelde en keerde terug. De topsprinter gaf aan vóór de valpartij enorm veel respect te hebben voor de palmares en beleving van Groenewegen, maar gaf toe dat dit sinds zijn val een beetje is verdwenen.

"Ik had ook niet verwacht dat hij er een biertje op ging drinken, eerlijk gezegd", reageert Groenewegen bij de . "Het zijn zijn woorden, daar kan ik niet heel veel mee. Ik heb heel veel respect voor de manier waarop hij zich heeft teruggeknokt. Als mens liggen we elkaar niet zo heel erg en dat hoeft ook niet. Daarvoor kwamen we ook al niet op de verjaardag bij elkaar en dat zal in de toekomst ook zeker niet gebeuren."

Lees meer:
0 reacties