Hamilton had traumatische jeugd: "Ze gooiden bananen naar me"

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: © Pro Shots

Lewis Hamilton is met zijn zeven wereldtitels een grote meneer in de racewereld. De Brit geniet overal aanzien, maar dat was vroeger wel anders, legt hij uit in de On Purpose podcast.

Hamilton geeft aan dat zijn schooltijd waarschijnlijk het meest traumatische en moeilijkste deel van zijn leven was. Hij kreeg op de basisschool veel te verduren. "Dingen als bananen die naar je worden gegooid, of mensen die om de haverklap het n-woord gebruikten", geeft de coureur als voorbeeld. "Ik denk dat ik in die tijd op die school waarschijnlijk een van de drie gekleurde kinderen was. Ik had echt het gevoel dat het systeem tegen me was.”

Hij twijfelde aan zichzelf omdat hij gepest werd. Hij had van zijn vader geleerd om zijn gevoelens te onderdrukken. "Mijn vader liet me als kind nooit huilen. Hij zei dat het een teken van zwakte was. Het moeilijkste is om door te gaan, maar we moeten wel. Veel mensen worstelen met het vinden van dat doel. Maar het is oké. Je zult het vinden. Geef niet op”

Feyenoord, PSV, Ajax

PSV, Feyenoord of Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Lastige wedstrijden voor de traditionele top 3 in de Eredivisie dit weekend. PSV treedt zaterdagmiddag in eigen huis aan tegen Go Ahead Eagles. Feyenoord en Ajax komen op zondag in actie en spelen uitwedstrijden bij FC Twente en Excelsior. Wie wordt de grote winnaar van dit weekend?

Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van PSV, Feyenoord of Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties