Hamilton over Piquet: "Waarom geven we het oude geluid een podium?"

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: © Pro Shots

Voorafgaand aan zijn thuisrace op Silverstone ging het maar over één ding: de racistische uitspraken van drievoudig wereldkampioen Nelson Piquet aan het adres van Lewis Hamilton. De Britse coureur van Mercedes krijgt steun van alle kanten in en buiten de paddock.

"Het is niks nieuws voor me, racisme, kritiek en negativiteit, daar heb ik al heel lang mee te maken", zegt Hamilton op een persconferentie. "Daar ben ik iedereen dankbaar voor, dat doet me goed. Maar het gaat mij niet om de uitspraak van één individu, meer om het grote plaatje. Ik begrijp niet waarom we de stemmen uit het verleden maar een platform blijven geven."

"Ik denk dat er de laatste weken geen dag voorbij is gegaan, dat een ouder iemand uit deze sport iets negatiefs over me heeft gezegd, me ten val heeft proberen te brengen. Maar ik ben er nog, hè. Waarom geven we ze maar een platform? Ze gaan niet mee met hun tijd mee, willen blijkbaar niet eens veranderen. Het helpt gewoon niet als we dat geluid maar een podium blijven bieden", aldus Hamilton.

Lees meer:
0 reacties