Hamilton over schoonvader Verstappen: "Geen platform aan geven"

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: © Pro Shots

Lewis Hamilton heeft gereageerd op de straf die Nelson Piquet, voormalig F1-coureur en schoonvader van Max Verstappen, heeft ontvangen. De Braziliaan kreeg voor racistische uitspraken over Hamilton een boete van een kleine 1 miljoen euro.

Vier mensenrechtenorganisaties hadden de zeventigjarige Piquet aangeklaagd, omdat hij in een podcast in november 2021 beledigende opmerkingen had gemaakt over Hamilton. De Braziliaanse oud-coureur noemde Hamilton een 'neguinho', letterlijk vertaald 'zwartje'. In de podcast werd er gesproken over de zware crash van Verstappen op Silverstone in 2021.

Max Verstappen en Kelly Piquet
Schoonvader Max Verstappen krijgt boete van bijna miljoen euro Lees ook

"Ik denk terug aan toen het gebeurde en ik er wat over te zeggen had", vertelt Hamilton tegen RacingNews365. "Ik denk nog steeds dat we dit soort mensen geen platform moeten geven. Ik wil mijn waardering betuigen aan de Braziliaanse regering en vind het indrukwekkend wat ze hebben gedaan door iemand ter verantwoording te roepen en mensen te laten zien dat dit niet wordt getolereerd.

"Racisme en homofobie zijn onaanvaardbaar en er is geen plaats voor in onze samenleving. Ik vind het geweldig dat ze dit hebben laten zien", gaat Hamilton verder, die ook wijst naar landen als Oeganda. Daar is een wetsvoorstel aangenomen waar de doodstraf voor homoseksualiteit weer wordt ingevoerd. "Ook zijn er meer dan dertig landen in Afrika en het Midden-Oosten met een soortgelijk systeem. We kunnen nog veel leren (van Brazilië, red.)", aldus de Engelsman.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties