Handballer Schoenaker vol vertrouwen op WK: "We maakten ze gek"

Robin Schoenaker
Robin Schoenaker Foto: © Pro Shots

De Nederlandse handbalmannen oogsten op het WK veel lof met de onderscheidende manier van handballen. In de dekking blinkt Robin Schoenaker uit.

"Ik vind die één tegen één duels prachtig", zegt de 27-jarige dekkingsspecialist in gesprek met de NOS. "Die fysieke kracht, het beuken en het rouwdouwen. Als handballer ben ik altijd zo geweest. Als je zoals ik groot en sterk bent, is die rol ook wat makkelijker uit te voeren. Een aanvaller heeft meer skills nodig. Maar ik ben altijd gefocust geweest op die dekking en geniet daar enorm van."

Zijn geheim is simpel: "Al sinds mijn 17de doe ik vier keer per week intensief aan krachttraining. Je moet natuurlijk superfit zijn en altijd goed op je lichaam letten." Tegen grootmacht Noorwegen hielden Schoenaker en Samir Benghanem het midden goed dicht. "Wij doen geen rare dingen, vliegen niet onnodig uit naar voren waardoor ze ruimte op de cirkel krijgen, maar voeren vooral onze taken uit. Essentieel is dat we elkaar blijven helpen."

"Je zag dat zij zoekende waren en de oplossing niet meer vonden. We maakten ze gek en ze wisten echt even niet wat ze moesten", doelt hij op de Noren. Schoenaker kijkt met vertrouwen uit naar de komende wedstrijden tegen Qatar, Duitsland en Servië.

"Die wedstrijd tegen Noorwegen heeft ons juist een boost gegeven en het geloof dat het verschil met een topland zo klein was, nemen we nu mee. Tegen alle tegenstanders die nu komen, hebben we gewoon een goede kans om te winnen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties