Helmut Marko over wegsturen De Vries: "Waarom zouden we nog wachten?"

Helmut Marko
Helmut Marko Foto: © Pro Shots

Nyck de Vries is niet langer coureur van AlphaTauri. Na tien races zit het avontuur van de 28-jarige Nederlander er al op in de Formule 1. Helmut Marko, de man bij Red Bull Racing die gaat over het coureursbeleid, laat De Vries niet eens de eerste helft van het seizoen afmaken.

"We hadden verwacht dat hij dit jaar minimaal gelijkwaardig zou zijn aan zijn teamgenoot Yuki Tsunoda, maar dat was niet het geval", zegt Marko in gesprek met De Telegraaf. "Eigenlijk was hij altijd drie tienden van een seconde langzamer. We zagen geen verbetering."

De Vries is door Marko niet behandeld als een normale nieuweling. "Hij is 28 jaar, heeft veel ervaring en ook veel kennis kunnen opdoen als testrijder in verschillende Formule 1-auto’s. Je kan hem in mijn ogen niet vergelijken met een jonge rookie."

Marko vervolgt: "Eind april in Baku begon hij goed aan het weekeinde en dacht ik dat hij beter zou gaan presteren, maar vervolgens crashte hij weer. Hij heeft helaas geen één keer een superronde gereden waarvan we versteld stonden."

Marko neemt vaker harde beslissingen, maar dat hij De Vries zo snel zou wegsturen hadden veel mensen niet verwacht. "We moesten iets doen. Waarom zouden we nog wachten en wat maken twee races extra nog uit, als je geen verbetering ziet? Nyck is een heel prettige jongen, maar de snelheid was er gewoon niet", aldus Marko.

Lees meer:
0 reacties